Skip to main content

Can I Carry There?

⁠Can I Carry in California?

Quick GlanceWhich carry permits California honors, and whether visitors can carry there with no permit.
NY license: not honored · NJ permit: not honored · Visitors need a permit California honors.

Checked against official sources 11/06/2026

With a New York (NYPD) License

Not honored

Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

With a New Jersey Permit (NJ Residents)

Not honored

California honors no other state's permit or license. official source

With No Permit (Visitors)

No

No permitless carry; concealed carry in public requires a California CCW license. official source

Resident Permits California Honors (0)

None. California honors no other state's permit.

California honors no other state's permit or license. official source

Vermont issues no carry permits at all.

A resident permit means a permit issued by the state you live in.

Non-Resident Permits in California

No. California does not honor any non-resident permit on our map.

Tap a permit to see why and the official source. Shown for a visitor who lives in New York; for another home state, use the coverage checker.

  • New York (NYPD) non-resident license (held by someone who lives outside New York)Not honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Florida non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Utah non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Pennsylvania non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Arizona non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Texas non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Virginia non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Maryland non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Connecticut non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • Washington DC non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

  • New Jersey non-resident permitNot honored

    Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700). official source

Know Before You Go

No carry at all on an out-of-state permit; 10-round magazine limit (cannot import/buy >10-rd mags, Pen. Code 32310); assault-weapon ban; transport through only unloaded and locked in a case/trunk (FOPA).

Can a visitor get a California permit? Yes. California issues non-resident permits.

Check Your Own Permits

Pick where you live and every permit you hold. See how many states you can carry in, and which permit would add the most.

Rather Have It Handled for You?

Our White Glove Service gives you personal, hands-on help with your license application, from start to finish.

White Glove Service

Questions People Ask

Can I carry in California with a New York license?

No. Out-of-state CCW licenses/permits are not valid in California (CA DOJ FAQ, Pen. Code §§ 25400-25700).

Can I carry in California with a New Jersey permit?

No. California honors no other state's permit or license.

Does California honor non-resident permits?

No. California does not honor any non-resident permit on our map.

Can visitors carry in California without a permit?

No. Visitors need a permit California honors. No permitless carry; concealed carry in public requires a California CCW license.

Can a non-resident get a California carry permit?

Yes. California issues non-resident permits.

Official Sources

Every answer on this page comes from the 2A613 reciprocity map, built from these official state pages and checked again every night.

Checked against official sources November 6, 2026. Laws change: always verify before you travel. A state where you can carry still has its own rules: places where carry is banned (schools, government buildings, airports, bars and more), magazine and ammunition limits, and duty-to-inform rules. Federal property is off limits. Inside New York City you need an NYPD license (a NY license from another county is not enough), and Washington DC honors no other state's permits. This is general information, not legal advice.

‹ ArkansasAll statesColorado ›

Last updated: 11/07/2026 · כ״ז חשון תשפ״ז

WhatsApp Channel

New: 2A613.com Updates channel

All 2A613 updates are posted only on this Channel: website news, carry law changes for NY, NJ and every state, reciprocity map updates, upcoming events, classes and deals.

Already in our WhatsApp Community? These updates won’t appear in the Community chats. They’re separate, so follow the Channel too.

Don’t want to be busy with group chats? Just want the important updates? This is the channel to follow.

  • Broadcast only, no chatter
  • Your number stays private
Follow on WhatsAppShare with friends on WhatsApp

Please share with friends who carry or are applying